S100 SART

De S100 Search and Rescue Transponder (SART) is een speciale radartransponder die voldoet aan de IMO SOLAS-voorschriften.

S100 SART

De SafeSea S100 Search and Rescue Transponder (SART) is een speciale radartransponder die voldoet aan de IMO SOLAS-voorschriften.

  • Superieure batterijduur, zelfs bij -20 °C
  • Zelf door de gebruiker te vervangen batterij
  • Niet-gevaarlijke batterij
  • Batterij levensduur van vijf jaar
  • Compact formaat zodat de SART eenvoudig ingepakt kan worden bij reddingsvlotten
  • Wordt compleet geleverd met telescopische paal en opbergbeugel

Vervoersvereisten

SART’s zijn vereist op alle IMO SOLAS-schepen op internationale wateren
– Eén SART op 300-500GRT schepen
– Twee zijn vereist als een schip meer dan 500GRT bedraagt.
– Eén SART per vier reddingsvlotten op roro passagiersschepen

Schepen die onder de nationale verplichtingen vallen, inclusief vissersvaartuigen, passagiersvaartuigen, commerciële werkboten, enz.

De meeste Super- en Megajachten dienen een SART aan boord te hebben, vooral als ze vallen onder de MCA-praktijkcode, die door veel landen wordt erkend. Als onderdeel van vrijwillig uitgeruste schepen, zullen ook zij profiteren van een SART in noodsituaties.

Het vinden en redden van reddingsvlotten en overlevingsvaartuigen

De SeaSafe S100 SART is ontworpen om te helpen bij het vinden en redden van reddingsvlotten en overlevingsvaartuigen. Wanneer ingeschakeld, blijft de SART in een standby-modus totdat deze automatisch wordt geactiveerd door een X-Band Radar-sweep van een vaartuig in de buurt. De SafeSea S100 zendt een reeks pulsen uit die op de radar van het schip worden weergegeven als een lijn van stippen, die een koers naar het overlevingsvaartuig laat zien.

De bedieningselementen zijn identiek aan die op de SafeSea E100 EPIRB, waardoor het gebruik door ongeschoolde operators veel eenvoudiger is geworden.

FAQ’s

Waarom heb ik een SART nodig?

Een SART is ontworpen om de reddingsinstanties te helpen u in noodgevallen te vinden. Hoewel het geen primair waarschuwingsapparaat is, zoals een EPIRB, zal het reddingsvaartuig naar u toegeleid worden door een positie en een peilinglijn op de radar van het reddingsvaartuig weer te geven.

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.