PLB1

PLB1, ’s werelds kleinste PLB met reddingsvest integratie

Waterproof tot 15m

Link via satellite naar Emergency Services

Fast accurate positioning

7 year battery life

Flotation pouch

High intensity (1 candela) strobe

Easily deployed antenna

30 percent smaller

Homing Beacon to aid final location by search and Rescue craft

 • 30% kleinere omvang
 • Past in elk reddingvest
 • Uitrolbare antenne
 • 7 Jaar levensduur van de batterij
 • 7 jaar garantie
 • 24+ uur signaal na activering
 • Hoge helderheid stroboscoop >1 candela
 • 66 kanaals GPS-ontvanger
 • Unieke bevestigingsclip
 • Werkt wereldwijd op Cospas-Sarsat
 • Registratie noodzakelijk via Agentschap Telecom

30% kleinere omvang

De RescueMe PLB1 is de kleinste PLB van Ocean Signal. Dit innovatieve product, met een 30% kleinere omvang dan vergelijkbare andere PLB´s, is voorzien een antenne die eenvoudig is uit te trekken. De RescueMe PLB1 is gemakkelijk te bevestigen met een clip op het blaaspijpje van alle opblaasbare reddingsvesten. De PLB1 kan ook aan een riem worden gedragen. Een neopreen etui zorgt voor drijfvermogen. De RescueMe PLB1 kan eenvoudig en onopvallend door de bemanning op alle soorten schepen gedragen worden.

Batterijlevensduur

Dit veiligheidsproduct is ontwikkeld door Ocean Signal, specialist in veiligheids- en communicatieproducten t.b.v. veiligheid op zee en is de meest compacte PLB die te vinden is. Met een enorme zevenjarige levensduur van de batterij, is de rescueME PLB prima betaalbaar.

Afmetingen en bevestiging

De nieuwe rescueME PLB1 die slechts 75mm (hoogte) bij 51mm (breedte) en 32,5mm (diepte) meet, weegt 116g en is ontworpen om gemakkelijk met één hand geactiveerd te worden zodra de drenkeling met reddingvest en PLB1 te water raakt. Door het kleine formaat kan de PLB1 veilig en gemakkelijk op het reddingsvest geplaatst worden met de meegeleverde bevestigingsclip.

Netwerk communicatie rescueMe PLB1

 

Communicatie via 406MHz en 121,5MHz

Het PLB1 apparaat communiceert de positie van de drenkeling in nood via 406MHz naar het Cospas-Sarsat satellietsysteem. Zodra de rescueMe PLB1 is geactiveerd, zal het 121,5MHz Homing signaal nauwkeurige positie-informatie zenden voor de zoek- en reddingsdiensten.

GPS-ontvanger geïntegreerd

De PLB1 beschikt over een geïntegreerde 66-kanaals GPS-ontvanger om ervoor te zorgen dat nauwkeurige positiegegevens gedurende minimaal 24 uur verzonden worden naar de bij SAR-actie betrokken diensten en schepen. De geïntegreerde stroboscoop met gegoten lens zorgt voor geoptimaliseerde vindbaarheid van de overlevende in omstandigheden met weinig licht en zicht.

Ocean Signal

Alle Ocean Signal veiligheidsproducten bieden een uitzonderlijke batterijlevensduur. De rescueME PLB1 heeft een batterij met een vervangingstijd van zeven jaar. Werkend binnen een temperatuurbereik van -20°C en +55°C, zendt de Ocean Signal PLB1 minstens 24 uur uit. Een zelftest is standaard op de rescueME PLB1 beschikbaar. Ocean Signal biedt een ruime garantieperiode van 7 jaar op de rescueME PLB1.

406 MHz Dag

Op 406Day maken fabrikanten mensen bewust van de voordelen maar ook van de verantwoordelijkheid van het bezit van 406 MHz-bakens.
Ook Ocean Signal benadrukt de levensreddende waarde van EPIRB’s, PLB’s en ELT’s voor watersporters, outdoor enthousiastelingen en piloten.

FAQ’s

Is de batterij van de PLB1 vervangbaar?

Ja, de batterij kan worden vervangen als deze verlopen is of nadat het apparaat geactiveerd is geweest. De batterij kan niet door de gebruiker zelf worden vervangen en moet daarvoor naar een erkende servicedealer worden gestuurd. Neem voor meer informatie contact op met de distributeur in uw land.

Wanneer ik de PLB test, krijg ik twee groene flitsen. Wat betekent dit?

De testindicatie wordt herhaald. Dus voor een batterij die korter dan een uur is gebruikt, ziet u een enkele groene flits, die na een korte pauze wordt herhaald.

Als de batterij langer dan een uur is gebruikt, verandert de indicator in een oranje kleur.

Meer dan twee uur en de indicator knippert twee of meer keer in een hechte groep, die na een korte pauze wordt herhaald.

Wanneer ik mijn EPIRB of PLB registreer, is de 0 in de 15-cijferige HEX ID (UIN) het nummer 0 of de letter O?

De HEX-ID bestaat uit de cijfers van 0 tot 9 en de letters van A tot F alleen. Het teken 0 is het cijfer nul.

Wat is de locatienauwkeurigheid van de rescueME PLB1?

Het Cospas Sarsat-systeem gebruikt twee methoden om een ​​baken te lokaliseren. Het satellietsysteem is ontworpen om uw baken alleen met behulp van de transmissie te lokaliseren. De nauwkeurigheid van deze fix is ​​ongeveer een straal van 5 zeemijl, maar is meestal veel beter.

De rescueME PLB1 heeft een ingebouwde GPS-ontvanger die wordt gebruikt om de positie in de transmissie te coderen. Wanneer de GPS een betrouwbare fix heeft, meestal binnen een paar minuten, is de nauwkeurigheid meestal binnen 100 meter van uw werkelijke positie.

Waarvoor dient het etui dat meegeleverd wordt met de PLB1?

Vanwege de kleine omvang van de rescueME PLB1, wordt het zakje gebruikt om drijfvermogen te bieden. De PLB1 kan met het koordje worden gezekerd aan het etui.

Als u het zakje wilt verwijderen voor gebruik van de PLB1 op het vasteland, maakt u het koordje los. Denk er hierbij aan dat bij maritiem gebruik u dit koordje opnieuw wilt gebruiken om het zakje te bevestigen.

Het meenemen van een PLB in het vliegtuig als bagage.

De Ocean Signal rescueME PLB1 kan veilig worden vervoerd aan boord van een passagiersvliegtuig als ingecheckte bagage worden vervoerd volgens sectie 2.3.5.9 van de IATA Dangerous Goods Regulations.

De lithium-metaalbatterij in de rescueME PLB1 bevat minder dan 2 g lithium en is getest in overeenstemming met 38.3 van de UN Manual of Tests.

Voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om onbedoelde activering te voorkomen indien geplaatst in ingecheckte ruimbagage.

Wanneer moet ik mijn PLB1-batterij vervangen?

Onder normale omstandigheden moet de batterij in de PLB1 worden vervangen vóór de vervaldatum die op het apparaat is aangegeven.

Als het apparaat in noodgevallen is geactiveerd of als de testindicator-LED oranje knippert, moet de batterij worden vervangen voordat deze opnieuw wordt gebruikt om de volledige 24 uur werking te garanderen in noodgevallen.

De normale levensduur van de PLB1 is langer dan 24 uur, maar dit is onder gedefinieerde opslagomstandigheden en testgebruik. Ga er niet vanuit dat alleen omdat de activering slechts voor een korte tijd plaatsvond, de batterij niet hoeft te worden vervangen.

Nadere informatie over het vervangen van de batterij in uw regio kunt u opvragen bij uw lokale dealer. Zie www.oceansignal.nl/waar-te-koop/ voor informatie over onze verkooppunten.

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.