EPIRB3 Pro

Categorie 1 EPIRB met AIS, RLS en NFC smartphone connectie

EPIRB3 Pro nieuw

406MHz & 121.5MHz Signals

Visible light and IR Strobe

MEOSAR Compatible

Integrated AIS Alert

Multi GNSS

Return Link Service (RLS capable)

 • 30%(typ) smaller
 • AIS distress alert
 • Return Link Service (RLS)
 • Mobile connectivity utilizing Near Field Communication (NFC)
 • Free App (Apple & Android)
 • 10 year battery life
 • 48+ hours operational life
 • 5 year warranty
 • Fast accurate positioning with 72 channel GPS
 • Retractable antenna
 • Quick release bracket
 • Secure lanyard

De nieuwe Ocean Signal EPIRB3 Pro is een volledig uitgerust 406 MHz wereldwijd reddingsbaken dat wordt geleverd met een automatische ontgrendelingscontainer en een groot aantal functies verpakt in een compact modern ontwerp met AIS-technologie. AIS biedt lokale reddingswerkers nauwkeurige en betrouwbare informatie over de huidige bakenpositie, waardoor reddingsoperaties worden versneld. Bovendien bevestigt Return Link Service (RLS) degenen die het baken activeren dat hun noodbericht is ontvangen. De opname van Near Field Communication (NFC) maakt het gebruik van een smartphone-app mogelijk om de batterij van de EPIRB en andere functies te controleren en ervoor te zorgen dat deze goed werkt. Met zijn slanke ontwerp en geavanceerde functies is de EPIRB3 Pro ideaal voor een verscheidenheid aan zeelieden, of ze nu cruisen op de Med, op lange tochten gaan voor een passage, vissen, werken of offshore zeilen.

EPIRB3 & EPRIB3 Pro rescue diagram

EPIRB3 Pro: Betrouwbaar met geavanceerde functies

Ocean Signal’s nieuwe EPIRB3 Pro (Emergency Positioning Radio Beacon) verhoogt de betrouwbaarheid en vergemakkelijkt reddingsoperaties met nieuwe geavanceerde functies. Deze nieuwe EPIRB zendt een digitale mayday uit op 406 MHz die reddingswerkers wereldwijd op de hoogte stelt via satelliet en zendt Automatic Identification System (AIS) VHF-signalen lokaal uit om reddingswerkers te helpen het baken sneller te vinden.

Eenmaal geactiveerd zendt de EPIRB3 Pro een noodsignaal naar het wereldwijde Cospas-Sarsat-satellietreddingssysteem en verzendt tegelijkertijd een AIS-waarschuwing op VHF-frequenties die onmiddellijk kan worden gezien door elk nabijgelegen vaartuig dat is uitgerust met AIS.

Return Link Service (RLS) geeft de gebruiker een visuele bevestiging dat zijn noodbericht is ontvangen. De combinatie van AIS, een 121,5 MHz homing-signaal en zichtbare en infrarode stroboscooplampen versnellen de hersteltijden doordat reddingswerkers de locatie van het baken kunnen lokaliseren, zelfs als het is afgedreven, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht.

Near Field Communication (NFC) is een geweldige nieuwe functie waarmee gebruikers de EPIRB kunnen volgen met behulp van een gratis mobiele smartphone-app, zodat de batterij voldoende stroom heeft en het baken goed werkt voordat ze eropuit gaan.

Geavanceerde maritieme veiligheids- en reddingstechnologie van Ocean Signal in de nieuwe EPIRB3 met AIS combineert innovatieve nieuwe functies in een compacte, ergonomisch ontworpen koffer die ideaal is voor alle soorten en maten recreatie- en beroepsvaartuigen.

Reddingstijden kunnen verbeteren met wereldwijde activering in combinatie met AIS Local beacon broadcast.

De EPIRB3 Pro gebruikt de GNSS (GPS, Galileo, Glonass) positioneringsnetwerken om zijn locatie wereldwijd af te leiden. Wanneer het baken wordt geactiveerd, geeft een noodtransmissie van 406 MHz deze GPS EPIRB (GPIRB)-positie, nauwkeurig tot op 100 meter, door aan het wereldwijde Cospas-Sarsat zoek- en reddingssatellietnetwerk. Grondstations die op het satellietsysteem zijn aangesloten, ontvangen EPIRB-identificatie en informatie over de positie van de inzet, zodat reddingsoperaties kunnen worden gecoördineerd en gestart.

Met geavanceerde AIS-technologie die nu in de EPIRB is geïntegreerd, begint het baken direct na activering AIS-signalen uit te zenden, zodat nabijgelegen met AIS uitgeruste schepen onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van de noodsituatie en de locatie van het baken krijgen. Met AIS uitgeruste schepen binnen het VHF-bereik zullen een veiligheidsbericht op hun scherm zien met de MMSI-vaartuigidentificatie.

Lokale schepen kunnen onmiddellijk met reddings- en bergingsoperaties beginnen, waardoor de hersteltijden mogelijk worden versneld en levens worden gered. Aangezien een AIS-doel wordt weergegeven op het display aan boord van een nabijgelegen met AIS uitgerust vaartuig, kunnen ze gemakkelijk rechtstreeks naar de EPIRB navigeren door het AIS-doel te selecteren. Zelfs als er geen lokale schepen beschikbaar zijn, zal AIS de hersteltijden versnellen door maritieme SAR-operators in staat te stellen de locatie van de EPIRB te lokaliseren wanneer ze naderen.

De combinatie van wereldwijde noodoproepen via satelliet, nauwkeurige GPIRB-locatietransmissie en lokale AIS-veiligheidsberichten zal de hersteltijd en het succes aanzienlijk verbeteren.

Near Field Communication (NFC) biedt EPIRB3 Pro-diagnose met behulp van een smartphone.

Beacon-gebruikers kunnen nu hun EPIRB controleren door hun smartphone ermee te verbinden via NFC (Near Field Communication). Deze technologie verbindt een smartphone die naast de EPIRB3 is geplaatst, door automatisch de gratis Ocean Signal Product-app te starten.

Volledige diagnostiek is beschikbaar in de app en toont de gebruiker de huidige levensduur van de batterij, het aantal voltooide zelftests, het aantal voltooide GNSS-tests en hoe lang de EPIRB is geactiveerd.

Gedetailleerde informatie, waaronder een kaartweergave die laat zien waar een GNSS-test is uitgevoerd, de datum en tijd van de test, de tijd die de EPIRB nodig had om een fix op de GNSS-coördinaten te krijgen, het aantal satellieten dat is gebruikt om die fix te verkrijgen en de nauwkeurigheid van de fix worden allemaal handig weergegeven.

De gratis mobiele app en NFC-functionaliteit van Ocean Signal bieden gebruikers alle informatie die ze nodig hebben om te bevestigen dat hun EPIRB volledig functioneert en klaar is voor gebruik in geval van nood.

Handige Return Link Service (RLS) op de EPIRB3 Pro vertelt gebruikers dat hun noodoproep is ontvangen.

EPIRB’s worden ingezet in tijden van nood en reddingsoperaties kunnen tijd kosten, vooral als het schip in nood ver uit de kust ligt. De EPIRB3 Pro is uitgerust met Return Link Service die gebruikers op de hoogte stelt dat het bakennoodsignaal is afgegeven. Het RLS-signaal wordt teruggestuurd via het Galileo-satellietnetwerk om te bevestigen dat het noodbericht samen met de precieze EPIRB-locatie en identificatiegegevens is ontvangen.

Een eenvoudig knipperend blauw licht vertelt gebruikers dat de EPIRB met succes verbinding heeft gemaakt via het satellietnetwerk en hulpverleners zullen op de hoogte worden gesteld. Wetende dat de digitale mayday met succes is gecommuniceerd, samen met de EPIRB-identificatie en de locatie van het baken, helpt mensen in nood kalm te blijven in afwachting van reddingsoperaties.

Montagecontainer EPIRB3 Pro inclusief

De EPIRB3 Pro wordt compleet geleverd met een categorie 1 montagecontainer voor automatische ontgrendeling. Deze container slaat de EPIRB3 Pro veilig op voor de duur van uw reis, ongeacht de omstandigheden die u ervaart. Het biedt ook een snelle ontgrendeling, zodat de EPIRB snel en gemakkelijk kan worden verwijderd wanneer dat nodig is.

Ocean Signal maakt gebruik van geavanceerde technologie en hoogwaardige productieprocessen om hoogwaardige elektronische reddingsmiddelen en andere levensreddende producten te ontwikkelen en te produceren.

Voor zeil- en motorboten

De nieuwe EPIRB3 Pro met zijn voorgevormde profiel is zowel geschikt voor zeil- als motorboten. Zowel recreatieve als commerciële gebruikers kunnen er zeker van zijn dat de functies in deze EPIRB de grootste kans bieden op een efficiënte en succesvolle redding, waar ze ook heen gaan. Een groot aantal hightech-functies in de EPIRB3 Pro worden gecombineerd met een uniek ontwerp waardoor het effectief kan worden gebruikt op alle soorten schepen, of ze nu werken of spelen in de buurt van de kust, offshore of over de hele wereld.

Kenmerken en voordelen:

 • Geen abonnement vereist
 • 406 MHz Cospas Sarsat-noodsignaal (MEOSAR-compatibel)
 • 121,5 MHz lokaal homing-signaal
 • AIS-waarschuwing (automatisch identificatiesysteem)
 • Smartphone-connectiviteit via NFC (Near Field Communication)
 • Gratis Ocean Signal Beacon mobiele app
 • RLS (Return Link Service)-functionaliteit
 • GPS | Galileo | Glonass GNSS
 • Stroboscoop en infraroodstroboscoop
 • Wereldwijde dekking
 • Categorie I automatische ontgrendelingscontainer inbegrepen
 • Klein en lichtgewicht
 • Batterijlevensduur van 10 jaar
 • >= 48 uur operationele levensduur

Ocean Signal staat voor kwaliteit en vertrouwen

Veiligheids- en communicatieproducten van Ocean Signal bieden uitzonderlijke kwaliteit, die (meer dan) voldoet aan de internationale technische en veiligheidseisen. Zorgvuldig en innovatief design biedt de beroepsvaart, visserij en pleziervaart het vertrouwen dat hun Ocean Signal uitrusting voor 100% voldoet aan de gestelde eisen. Dit wordt onderschreven door de garantieperiode van 2 jaar die Ocean Signal biedt op haar producten voor de commerciële markt.

Alle Ocean Signal veiligheidsproducten bieden een uitzonderlijke batterijlevensduur. De Safesera EPIRB3 PRO heeft een batterij met tien jaar levensduur. Werkend binnen een temperatuurbereik van -20°C en +55°C, zendt de Ocean Signal EPIRB3 Pro gedurende 48 uur uit.

 

FAQ’s

Verwijdering van EPIRB's en PLB's

Voorzichtigheid is geboden bij het weggooien van uw PLB of EPIRB wanneer deze niet langer nodig is.

Valse alarmsignalen van afgedankte bakens kunnen ertoe leiden dat reddingsautoriteiten veel tijd en moeite besteden aan het lokaliseren van afgedankte EPIRB’s of PLB’s die per ongeluk zijn geactiveerd.

Zorg ervoor dat het baken volledig wordt gedeactiveerd en informeer de registratieautoriteit dat het baken niet meer in gebruik is.

Het wordt aanbevolen om de batterij uit het baken te verwijderen door het deksel van de behuizing te verwijderen. De batterij dient weggegooid te worden in overeenstemming met de lokale afvalvoorschriften.

Houd er rekening mee dat Ocean Signal-bakens niet door de gebruiker kunnen worden onderhouden en dat het verwijderen van het deksel de garantie ongeldig maakt.

blank

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.