EPIRB1

The worlds most compact Emergency Position Indicating Radio Beacon

30% smaller

5 year warranty

Retractable antenna

Auto activates on immersion

Homing Beacon to aid final location by search and Rescue craft

10 year battery life

Fast accurate positioning

Manual release bracket

Link via satellite to Emergency Services

Class 3 approved (Australia/New Zealand Only)

 • 30% kleinere omvang
 • Batterij met levensduur van 10 jaar
 • 48+ hours operational life
 • 5 year warranty †
 • Fast accurate positioning with 66 channel GPS
 • Retractable antenna
 • Quick release bracket
 • Secure lanyard

INTRODUCTIE

SafeSea EPIRB 1 Pro met CAT1 Open aanzicht links
Nieuw Cat1 professionele EPIRB van Ocean Signal nu verkrijgbaar.

Compact en 30% kleinere omvang

RescueME EPIRB1 ontwikkeld door Ocean Signal, de specialist in veiligheids- en communicatieproducten t.b.v. veiligheid op zee, is de meest compacte EPIRB die te vinden is (EPIRB is de afkorting voor Emergency Position Indicating Radio Noodbaken).

De nieuwe rescueME EPIRB1 meet slechts 178mm (hoogte met antenne ingerold) bij 89mm, weegt 422g en heeft daardoor een baanbrekende 30% kleinere omvang in vergelijking met andere EPIRB´s. Deze klasse 2 GPS EPIRB heeft een batterij met een enorme lange levensduur van 10 jaar.

Ingerolde antenne bespaart ruimte

Door de met één hand bedienbare schuifknop waarmee de antenne uitgerold wordt, is bedieningsgemak gegarandeerd. Zolang er geen noodsituatie ontstaat is de antenne ingerold en beschermd. Onbedoelde activering wordt door het beschermingskapje over de toetsen voorkomen.

Automatische activering

Automatische activering zodra de EPIRB1 onder water raakt. Door het kleine formaat kan de EPIRB1 veilig in een ´grab-bag´ opgeborgen of aan boord geplaatst worden in de handmatig te ontgrendelen beugel.

RescueMe EPIRB1 communicatie netwerk

 

Communicatie van noodsignaal

Om de maximale overlevingskans in een noodsituatie te vergroten, communiceert de Ocean Signal rescueME EPIRB1 de positie van het schip in nood naar reddingsdiensten op drie manieren:

 • Door de 406MHz zender wordt via het Cospas-Sarsat satellietsysteem onmiddellijk alarm geslagen bij de Kustwacht, zodra de rescueMe wordt geactiveerd.
 • Door de zeer snelle, ingebouwde 60-kanaals GPS, is de positie van de noodsituatie vrijwel direct bekend, zodat redding zo snel mogelijk ter plaatse kan zijn,
 • Het signaal op de 121.5MHz frequentie fungeert als ´homing´-baken voor de zoek- en reddingsdiensten ter plaatse,
  door twee flitsers (strobes) met hoge helderheid wordt de vindbaarheid gemaximaliseerd in omstandigheden met weinig licht en zicht.

GPS-ontvanger geïntegreerd

De MOB1 beschikt over een geïntegreerde 66-kanaals GPS-ontvanger om ervoor te zorgen dat nauwkeurige positiegegevens gedurende minimaal 24 uur verzonden worden naar kaartplotter van schip en andere schepen die in staat zijn om te helpen bij de SAR-actie. De geïntegreerde stroboscoop met gegoten lens zorgt voor geoptimaliseerde vindbaarheid van de overlevende in omstandigheden met weinig licht en zicht.

Ocean Signal staat voor kwaliteit en vertrouwen

Veiligheids- en communicatieproducten van Ocean Signal bieden uitzonderlijke kwaliteit, die (meer dan) voldoet aan de internationale technische en veiligheidseisen. Zorgvuldig en innovatief design biedt de beroepsvaart, visserij en pleziervaart het vertrouwen dat hun Ocean Signal uitrusting voor 100% voldoet aan de gestelde eisen.

Alle Ocean Signal veiligheidsproducten bieden een uitzonderlijke batterijlevensduur. De rescueME EPIRB1 heeft een batterij met tien jaar levensduur. Werkend binnen een temperatuurbereik van -20°C en +55°C, zendt de Ocean Signal EPIRB1 gedurende 48 uur uit.

RescueMe EPIRB1 maar ook E100G klasse 1 en 2 EPIRB

Voor langere reizen, biedt Ocean Signal de klasse 1 en 2 goedgekeurde E100G EPIRB met een uitzonderlijke uitzendtijd van 96 uur met optionele auto-release container (Cat. 1). Dit wordt onderschreven door de ruime garantieperiode van 5 jaar die Ocean Signal biedt op de RescueME EPIRB1.

FAQ’s

Wanneer ik mijn EPIRB of PLB registreer, is de 0 in de 15-cijferige HEX ID (UIN) het nummer 0 of de letter O?

De HEX-ID bestaat uit de cijfers van 0 tot 9 en de letters van A tot F alleen. Het teken 0 is het cijfer nul.

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.