EPIRB1 PRO

Introductie van SafeSea EPIRB1 PRO
De meest compacte float-free EPIRB

Compact en 30% kleinere omvang

SafeSea EPIRB1 PRO ontwikkeld door Ocean Signal, de specialist in veiligheids- en communicatieproducten t.b.v. veiligheid op zee, is de meest compacte professionele EPIRB die te vinden is (EPIRB is de afkorting voor Emergency Position Indicating Radio Noodbaken).

Deze nieuw geïntroduceerde SafeSea EPIRB1 PRO meet slechts 237mm (hoogte van de container) bij 191mm en heeft daardoor een baanbrekende 30% kleinere omvang dan andere Cat1 EPIRBs. Deze klasse 2 GPS EPIRB heeft een batterij met een enorme lange levensduur van 10 jaar.

Categorie 1 Automatic Release Housing

Voor noodsituaties waarbij een gebruiker fysiek niet in staat is om de EPIRB op tijd te bereiken, wordt de EPIRB1 Pro geleverd met een categorie 1 automatisch ontgrendelingsmechanisme in de container.

Automatische lancering en activering

Bij deze “Float Free” oplossing zorgt de Hydrostatic Release Unit ervoor dat de EPIRB automatisch vanuit de beugel wordt gelanceerd. Door de water activerings contacten wordt de EPIRB automatisch geactiveerd terwijl deze naar de oppervlakte drijft om uw noodbericht naar het satellietnetwerk te verzenden.

Handmatige releaseknop

Het is uiteraard ook mogelijk de container door middel van de makkelijk te bedienen releaseknop op de buitenzijde te openen en de EPIRB mee te nemen als men de vlotten of lifeboats bemand. De EPIRB is voorzien van een koord om gezekerd te worden aan het vlot of de persoon, en kan ook handmatig worden geactiveerd als men in het vlot of de lifeboat is.

 • Complies with MED (2014/90/EU)
 • 406 MHz (link via satellite to emergency services)
 • 121.5 MHz Homing Signal (to aid final locating by search & rescue)
 • High Intensity Strobe
 • 30% (typ) Smaller
 • 10 year Battery Life
 • 2 Year Warranty
 • 66 Channel GPS (fact accurate positioning)

Universeel

De Automatic Release Housing (ARH) bevat ook een handige adapter die montage op de locatie van een eerdere EPIRB mogelijk maakt. Gebruik de adapter om de container eenvoudig te monteren met dezelfde montagegaten die eerder werden gebruikt voor oudere en grotere EPIRBS zoals de Ocean Signal E100 / E100G, Jotron Tron 60s en McMurdo E5 / G5.

SafeSea EPIRB1 PRO communicatie netwerk

 

Communicatie van noodsignaal

Om de maximale overlevingskans in een noodsituatie te vergroten, communiceert de Ocean Signal rescueME EPIRB1 de positie van het schip in nood naar reddingsdiensten op drie manieren:

 • Door de 406MHz zender wordt via het Cospas-Sarsat satellietsysteem onmiddellijk alarm geslagen bij de Kustwacht, zodra de EPIRB1 PRO wordt geactiveerd. De EPIRB1PRO is ook MEOSAR (o.a. Galileo) compatible.
 • Met de zeer snelle, ingebouwde 66-kanaals GPS, is de positie van de noodsituatie vrijwel direct bekend, zodat redding zo snel mogelijk ter plaatse kan zijn,
 • Het signaal op de 121.5MHz frequentie fungeert als ´homing´-baken voor de zoek- en reddingsdiensten ter plaatse en wordt gebruikt om schepen in nood van dichtbij te lokaliseren.

Bovendien is de EPIRB uitgerust met een zeer helder LED-stroboscooplicht met hoge helderheid waardoor de vindbaarheid gemaximaliseerd wordt in omstandigheden met weinig licht en zicht.

 

Ocean Signal staat voor kwaliteit en vertrouwen

Veiligheids- en communicatieproducten van Ocean Signal bieden uitzonderlijke kwaliteit, die (meer dan) voldoet aan de internationale technische en veiligheidseisen. Zorgvuldig en innovatief design biedt de beroepsvaart, visserij en pleziervaart het vertrouwen dat hun Ocean Signal uitrusting voor 100% voldoet aan de gestelde eisen. Dit wordt onderschreven door de garantieperiode van 2 jaar die Ocean Signal biedt op haar producten voor de commerciële markt.

Alle Ocean Signal veiligheidsproducten bieden een uitzonderlijke batterijlevensduur. De SafeSea EPIRB1 PRO heeft een batterij met tien jaar levensduur. Werkend binnen een temperatuurbereik van -20°C en +55°C, zendt de Ocean Signal EPIRB1 Pro gedurende 48 uur uit.

 

blank
blank

FAQ’s

Verwijdering van EPIRB's en PLB's

Voorzichtigheid is geboden bij het weggooien van uw PLB of EPIRB wanneer deze niet langer nodig is.

Valse alarmsignalen van afgedankte bakens kunnen ertoe leiden dat reddingsautoriteiten veel tijd en moeite besteden aan het lokaliseren van afgedankte EPIRB’s of PLB’s die per ongeluk zijn geactiveerd.

Zorg ervoor dat het baken volledig wordt gedeactiveerd en informeer de registratieautoriteit dat het baken niet meer in gebruik is.

Het wordt aanbevolen om de batterij uit het baken te verwijderen door het deksel van de behuizing te verwijderen. De batterij dient weggegooid te worden in overeenstemming met de lokale afvalvoorschriften.

Houd er rekening mee dat Ocean Signal-bakens niet door de gebruiker kunnen worden onderhouden en dat het verwijderen van het deksel de garantie ongeldig maakt.

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.