EDF1

The world’s most compact Electronic Distress Flare

Advanced LED technology - Safe operation

Superb 360 degree visibility in the Azimuth

Up to 6 hours battery use

blank

Four modes of operation plus SOS signalling

Range up to 7 miles

Battery test function

Compact, rugged design

Excellent visibility for aircraft and helicopter SAR

Constant brightness maintained throughout the life of the battery

Easy change replaceable battery

Waterproof to 10 meters

 • 40% kleiner dan andere elektronische flares
 • Geavanceerde LED-technologie
 • Veilige werking
 • Compact, robuust ontwerp
 • 360 graden zichtbaarheid in de Azimuth
 • Uitstekende zichtbaarheid voor SAR vliegtuigen en helikopters
 • Tot 6 uur batterijgebruik
 • Constante helderheid gedurende de volledige batterijlevensduur
 • SOS- signalering
 • Vier schijnopties: economisch, hoog, ultra en vooruitschijnend
 • Eenvoudig verwisselbare batterij
 • Bereik tot 7 mijl
 • Waterdicht tot 10 meter
 • Batterij testfunctie

EDF1 Nood Flare

De lichtgewicht (155g) elektronische RescueMe EDF1 nood flare is 40% kleiner dan vergelijkbare apparaten en biedt gebruikers een veilige en duurzame oplossing voor zichtalarmering en -signalering in een noodsituatie.

Lichtopbrengst en vervangbare batterij

Het unieke ontwerp van de lens samen met het gebruik van geavanceerde LED´s en de zeer efficiënte circuittechnologie zorgen voor een constante lichtopbrengst gedurende de totale levensduur van de door gebruiker te vervangen batterij.

Lichtprojectie van 360° rondom met straalhoek van 30°

De 360° rondom schijnende lichtprojectie met een straalhoek van meer dan 30°, verschaft 6 keer meer lichtopbrengst dan andere elektronische fakkels. Het licht schijnt uiteraard ook boven de EDF1 zelf uit, over de halve bol, om zicht- en vindbaarheid vanuit de lucht mogelijk te maken.

Meermalig gebruik

In tegenstelling tot éénmalig gebruik van noodvuurwerkfakkels kan de RescueMe EDF1 flare herhaaldelijk gebruikt worden. In de vier modi garandeert de EDF1 flare continue zichtbaarheid over een langere periode.

Veiligheid gedurende alle stadia

Dit kleine, (187(h) x 42(diam) mm, apparaat is zowel veilig in opslag en tijdens bediening, zonder zorgen over verwijdering van oud noodvuurwerk. Het compacte formaat en het robuuste ontwerp zorgen dat de RescueMe EDF1 het perfecte veiligheidsproduct is in ´grab-bag´, reddingsvlot of hikers rugzak.

Ocean Signal

Alle Ocean Signal veiligheidsproducten bieden uitzonderlijke kwaliteiten. De rescueME EDF1 batterij is eenvoudig door de gebruiker zelf te vervangen. Werkend binnen een temperatuurbereik van -20°C en +55°C, schijnt de Ocean Signal EDF1 Flare continue tot maximaal 6 uur uit. Een batterijtest is standaard op de rescueME EDF1 beschikbaar.

Ocean Signal Managing Director Alan Wrigley zei: “De RescueMe EDF1 is een echt alternatief voor pyrotechnische fakkels. Het biedt duidelijke voordelen in operationele levensduur, veiligheid bij gebruik en verwijdering, alsmede de kosten en de grootte.”

Kleiner, langer werkend en veilig

Zoals met al onze RescueMe producten, hebben de Ocean Signal ontwerpers de flare ontwikkeld tot een aanzienlijk kleinere omvang in vergelijking met traditionele fakkels en andere elektronische fakkels, wat neerkomt op een doorbraak in de industrie. De werkingsduur van een traditionele noodfakkel zal normaal gesproken ongeveer 30 seconden zichtbaar zijn voordat die dooft, terwijl onze fakkel brandt gedurende zes uur. De gebruiker heeft ook de extra zekerheid dat de RescueMe EDF1 veilig is te gebruiken, zonder de gevaren van vuurwerk.

Meer vragen? Onze dealers helpen u graag!

We komen graag met u in contact om te zien hoe wij u kunnen helpen. Vul hieronder uw gegevens in, dan zullen wij of onze dealers contact met u opnemen.