EDF1: betrouwbaar noodlichtsignaal op het water

mei 23, 2023 | EDF1, Productinformatie, rescueME

EDF1 noodfakkel hand nacht

Het weekeinde van 15 mei 2023 maakte weer eens duidelijk dat watersporters niet altijd voorbereid het water opgaan. Zeker met mooi weer in het voorjaar kan bij een persoon overboord situatie al snel onderkoeling optreden.

Op het IJsselmeer traden in dat weekeinde drie incidenten achter elkaar op. Twee vrouwen die onderkoeld zijn geraakt, een man die bij de haven van Urk gered moest worden en een Duitse zeiler die verdronk: het was een onstuimig weekend op het water van het IJsselmeer. Het is een pijnlijke herinnering aan het belang van adequate persoonlijke veiligheidsmiddelen en veiligheidsmaatregelen aan boord.

Hulpmiddelen die verschil maken

Als distributeur van noodbakens benadrukken wij altijd het belang van hulpmiddelen die in geval van nood het verschil kunnen maken. Reddingvesten en noodsignalen kunnen levensreddend zijn. In het kader daarvan lichten wij onze EDF1 uit in dit artikel.

EDF 1, herbruikbaar noodsignaal in je tas

Op kleinere en/of open boten zijn vaak geen geavanceerde hulpmiddelen beschikbaar, maar een noodsignaal waarmee je kunt laten zien waar je in nood bent, is het minste dat eigenlijk altijd aan boord dient te zijn. We denken dan aan de EDF1, het elektronische herbruikbare noodsignaal dat redders en hulpverleners in de buurt naar de locatie leidt, waar de persoon in nood zich bevindt.

Gezien en gered worden

Geen fakkelvuurwerk meer maar een handzaam apparaat dat je in je tas kunt meenemen. Met de EDF1 kun je ervoor zorgen dat je gezien wordt en snel hulp ontvangt, zelfs in dergelijke uitdagende situaties.
RescueME PLB1 - EDF1 Land network diagram

Voordelen EDF1

  • Betrouwbare Zichtbaarheid: De EDF1 biedt u een betrouwbare en langdurige lichtbron, zodat u dag en nacht gezien kunt worden in noodsituaties op het water. Zichtbaar tot wel 10 kilometer, gedurende ca. 6 uur! Hierdoor neemt de kans op snelle hulp enorm toe.
  • Eenvoudig in Gebruik: Het EDF1-systeem is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met slechts een paar eenvoudige druktoetsen kunt u de noodfakkel activeren en zorgen voor optimale zichtbaarheid. Het intuïtieve ontwerp maakt de EDF1) geschikt voor zowel ervaren zeelieden als beginners.
  • Duurzaam en Weerbestendig: Ocean Signal heeft veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en weerbestendigheid van de EDF1. Het systeem is waterdicht en bestand tegen extreme omstandigheden, zodat het zijn functionaliteit behoudt, zelfs onder de zwaarste maritieme omstandigheden. De gesealde batterij gaat 10 jaar mee en kan dan eenvoudig worden vervangen.
  • Compact en Draagbaar: De EDF1 is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk op te bergen is aan boord van uw boot. Het neemt minimale ruimte in beslag en kan eenvoudig worden meegenomen tijdens uw avonturen op het ruime sop.

Verkrijgbaar via de watersportwinkel bij u in de buurt.

 

Meer informatie? Wij helpen u graag!

Indien u meer informatie wilt over de EDF1 of indien u geïnteresseerd bent dealer te worden van Shiptron Trading BV, kunt u contact opnemen met Carla Hogeweg, directeur.