AIS MOB extra tijd om noodsituatie te controleren

AIS, MOB1, Productinformatie, rescueME

AIS MOB noodsituatie extra tijd

Man-overboord op een zonnige, rustige dag?

Heb je ooit geprobeerd een overboord gevallen bemanningslid in het oog te houden, dan weet je hoe moeilijk dat is. Met een grotere crew laat je in zo’n situatie iemand wijzen naar de drenkeling. Maar bedenk ook dat een man-overboord nooit gebeurt op een zonnige en rustige zeildag.

Met AIS MOB noodsituatie onder controle

Inmiddels zijn er hulpmiddelen beschikbaar zoals de AIS MOB die je de zekerheid geeft dat je de man-overboord terug kunt vinden, waardoor je de noodsituatie beter kunt controleren, ook met een kleine crew.

Het is vaak  slecht weer met veel wind.

Kleine crew en man-overboord is paniek

Een persoon die in de golven drijft, is echt maar een heel klein stipje en meestal heb je zelf je handen vol aan het schip. Je bent vaak maar met zijn tweeën, waardoor je de drenkeling alléén moet zien te
lokaliseren en oppikken.

Een AIS-MOB baken is dan eigenlijk onmisbaar.

Met een noodbaken zoals de AIS MOB krijg je juist die extra tijd om het schip weer in de hand te krijgen en toch de drenkeling snel terug te kunnen vinden, want je plotter geeft aan waar je naartoe moet. Als je via de marifoon of DSC andere schepen (met AIS) of de kustwacht inschakelt, dan weten ook zij direct de positie van de man-overboord en dus waar ze heen moeten.

In plaats van een zoekactie, kan er direct een reddingsactie op gang komen.

AIS MOB noodsituatie

Met een AIS MOB krijg je de extra tijd die je nodig hebt om controle over de noodsituatie te krijgen als je beste maatje over boord valt.

MOB1 MONTAGE IN REDDINGVEST!

AIS MOB montage reddingvest

De AIS MOB vereist een juiste montage in het reddingvest. Daarom tref je hier een link naar een pdf-download betreffende de precieze bevestiging in je reddingvest.

Je kunt ook de watersportwinkel of de fabrikant van je reddingvest vragen naar de specifieke handleiding en/of bevestigingshulpstukjes.